[ Pobierz całość w formacie PDF ]
.Paella valenciaPrzygotowanie:Na rozgrzanej oliwie podsma¿yæ na z³oty kolor miêso i dodaæ fasolkê szparagow¹.Sma¿yæ na ma³ym ogniu wraz z posiekan¹ cebul¹ i czosnkiem.Posypaæ s³odk¹papryk¹, dodaæ pokrojone w kostkê pomidory, wlaæ bulion i dodaæ kurkumê.Wsypaæry¿ i gotowaæ przez 8 - 10 min.Na wierzchu u³o¿yæ kr¹¿ki czerwonej papryki.Powyparowaniu roso³u pozostawiæ ca³oœæ na ogniu przez 3- 4 min.aby paella by³alekko podpieczona od spodu.Sk³adniki:15 dag kurczaka, 15 dag cielêciny, 10 dag ry¿u, 1 puszka fasolki szparagowej, 2czerwone papryki, 2 œrednie cebule, 2 pomidory, 1/2 szklanki bulionu, oliwa,sól, 1 ³y¿eczka czosnku granulowanego, 1 ³y¿eczka Papryki s³odkiej mielonej
[ Pobierz całość w formacie PDF ]