[ Pobierz całość w formacie PDF ]
.Wino z kiwiPrzepis nr.01 na oko³o 5lObierz ze skórki i zgnieæ owoce, dodaj do nich cukier, wrz¹c¹ wodê i dobrzewymieszaj i zostaw na noc.dodaj taniny, po¿ywki i dro¿d¿y winiarskich.Pozostaw na oko³o tydzieñ, mieszaj¹c codziennie.Po tym czasie przecedŸzawartoœæ baniaka i przelej p³yn do baniaka, niech dokoñczy fermentacjê.Nadajesiê do picia po oko³o pó³ rocznym le¿akowaniu.Wino Kiwi2 kg.owoców kiwi1,6 kg.cukru5g.kwasu cytrynowego0,5 g.taninydro¿d¿e winne2g.po¿ywkiwoda do objêtoœci 5 litrów.XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
[ Pobierz całość w formacie PDF ]