[ Pobierz całość w formacie PDF ]
.Wino ArbuzowePrzepis nr.01Do baniaka wlej sok arbuzowy, dodaj resztê sk³adników, oprócz dro¿d¿y, któredodaj po 24 godzinach.Codziennie nale¿y dobrze zamieszaæ zawartoœci¹ baniaka.Gdy fermentacja siê zakoñczy, nale¿y zlaæ wino znad osadu.Na wino z arbuza trzeba znaleŸæ amatora, nie wszystkim ono smakuje.Dobrzenadaje siê za to do kupa¿u z innymi winami.Przepis na oko³o 5 litry wina:Wino Arbuzowe0,56 kg.cukru15g.kwasu cytrynowego0,5g.taniny2g.po¿ywkidro¿d¿e winnesok z arbuza do objêtoœci 5 litrówXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
[ Pobierz całość w formacie PDF ]